Eko kött från Stora Juleboda gård
Kött från våra djur på gården. Griskött från våra utegrisar som lever runt våra odlingar och i våra skogshagar året runt. De bökar, äter rötter, maskar, insekter och gräs och örter. Det viktigaste som vi tycker är att de får använda sina muskler helt naturligt, de bökar, badar i gyttja, solar i solen, känner väder och vind i sin päls och får sova tätt intill sina kompisar om natten. De får utöva sina naturliga beteenden varje dag.
När de slaktas görs detta på ett litet gårdsslakteri som är KRAV-certifierat och där djuren behandlas med största respekt.
Lamm som betar våra hagar året runt. Lammen föds på våren och går med sin mamma tills de är naturligt avvanda. De har fri tillgång till mat året runt, bete under sommarsäsongen och ensilage under vintersäsongen.
Kycklingar av rasen Bresse en fransk ras från ett distrikt i östra Frankrike och betraktas som den godaste kycklingen. De lever längre än andra kycklingar. Våra kycklingar kläcks i vår kläckningsmaskin efter 21 dagar. Efter tre dagar i kläckningsmaskinen flyttar de till babykammaren med värmelampor och i lugn och ro får de växa. När de är ca 5 veckor får de flytta till ett kycklingsstall där de får daglig utevistelse där de kan beta gräs, äta maskar och larver och sandbada och känna sol och vind i sin fjäderdräkt.
Våra djur föds upp och hanteras enligt KRAVs regler för ekologisk djurhållning, fast ett steg ännu bättre. Våra djur går nämligen ute året runt i stora hagar och de har hyddor med halm i som de sover i tillsammans. De får bara bete, eget odlat foder och fri tillgång på ensilage.
Collections
-
Eko Kyckling från Stora Juleboda gård
Vår kycklingar är av rasen Bresse. Det är en fransk kycklingras från...
-
Eko Lammkött från Stora Juleboda gård
Vårt lammkött kommer från våra gotlandsfår som vi föder upp själva. De...
-
Eko Griskött från Stora Juleboda gård
Kött från våra utegrisar. Vårt griskött är från våra utegrisar som lever...